7x plezier met de kids in Beringen

Nieuw idee voor jouw volgende uitstap met het gezin: doe eens een dagje Beringen. Of twee dagen, dat kan ook. Er is namelijk genoeg te doen in deze mooie mijnstad.
 

1. Kruip in de kleren van een mijnwerker

Een uitstap waarbij je kinderen zich amuseren én iets bijleren? Tijdens de Mijnzondagen worden ze zelf mijnwerker voor een dag. Samen met een gids treden ze in de voetsporen van de mijnwerkers. Door de mijngebouwen en naar de ondergrond. Spannend!

2. Klimmen en klauteren op de Avonturenberg

Tussen een bos van 1600 palen bereik je via een touwenparcours, reuzetrappen en wandelpaden de top van de terril. Daar wacht je een zalig uitzicht.

3. De Alpamayo beklimmen

Hier kunnen kinderen al hun energie kwijt. In de voormalige elektriciteitscentrale van de mijn vind je klimcentrum Alpamayo. Er zijn routes voor elk niveau en er is een boulderruimte met valmatten.

4. Duiken tussen de vissen

Kijk je ogen uit of duik zelf het water in bij Todi. Tussen meer dan 3000 tropische zoetwatervissen en unieke onderwaterelementen kan je snorkelen of duiken. Niet zo een waterrat? Bezoek dan de Aquarium View en bewonder de magische onderwaterwereld vanop het droge.

5. Spelen tot je niet meer kunt

In recreatieoord ’t Fonteintje ravot je in de grote speeltuin, op de minigolfbanen of de trickpin. Wie geen hoogtevrees heeft beklimt ook nog de 30 meter hoge uitkijktoren. ’t Fonteintje is open vanaf 6 april.

6. Waterratjes, leef je uit

Glijbanen met speciale lichteffecten, een recreatiebad met verschillende speelelementen, een peuter- en kleuterbad met lekker warm water voor de allerkleinsten. Sportoase be-MINE staat garant voor heel wat zwemplezier.

7. stAPPen in de cité

Dat doe je met de app ‘Beringen, de cité. Inwoners vertellen hoe het was om er te leven. Onderweg krijg je vragen voorgeschoteld. Goed opletten dus! Download de app zelf of haal een ipad bij Toerisme Beringen voor de beste ervaring.