Alpamayo klimcentrum met Clip 'n Climb!

De mooiste berg ter wereld, de Alpamayo, ligt in Peru. Het mooiste klimcentrum met dezelfde naam vind je op de be-MINE, in de voormalige elektriciteitscentrale. Zowel de geoefende als de onervaren klimmer kan terecht in Alpamayo. De klimmers kunnen zich uitleven op ongeveer 1300 m² klimmuur. In de klimhal kunnen zo’n 60 touwgroepen tegelijkertijd klimmen. Er zijn continu meer dan 180 routes die uitgezet worden in alle moeilijkheidsgraden. Door de tophoogte van 18 meter kunnen er klimlengtes zijn tot 25 meter.

Uitdagingen 

Lead

In de lead kan je toprope klimmen: je klimt zo hoog mogelijk waarbij je gezekerd wordt via een touw dat bediend wordt door je partner/begeleider. Je kan als individuele klimmers vrij komen klimmen met je eigen klimpartner. Een sessie duurt 2 uur. Reserveren is aangeraden. Onze opgeleide zaalverantwoordelijke zal jou het zekeren aanleren indien nodig.

Zekeren mag vanaf de leeftijd van 13 jaar. Ben je jonger dan 13, dan moet een volwassene zekeren.

Boulder

In de boulder kan je klimmen tot beperkte hoogte zonder touw: er liggen dikke valmatten. We hebben een bouldermuur en een boulderput om uit te klimmen. Individuele klimmers kunnen vrij komen boulderen. Een bouldersessie duurt 2 uur.

Ben je jonger dan 13 jaar, dan moet een volwassene toezicht houden.

Clip 'n Climb

In de Clip 'n Climb kan je vanaf 4 jaar terecht voor een klimactiviteit vol uitdaging en fun. Gezekerd met het automatische veiligheidssysteem kan je veilig tot 9 meter hoogte klimmen. Alpamayo's Clip 'n Climb biedt 18 verschillende gethematiseerde uitdagingen aan met een uniek WOW-effect. Maak voor de Clip 'n Climb een reservatie om zeker te zijn van je plaats.

Cafetaria

klimmer, maar toch nieuwsgierig? Loop dan eens binnen in het cafetaria. Vanuit de voormalige controlekamer heb je er zicht op de klimmers, terwijl je kan genieten van een drankje of een kleine snack.