be-MINE bikepark downhill

Het Bikepark is gelegen op de Avonturenberg van be-MINE. 
Alle Limburgse terrils zijn - hoofdzakelijk  wegens risico op erosie - ontoegankelijk voor mountainbike en daarom is de Avonturenberg van Beringen dan ook uniek.

Mountainbike

Mountainbikers vinden aan de noordoostelijke zijde toegang tot de terril, met een permanent traject voor recreanten en gevorderden.
Dit MTB-traject sluit aan op het toeristisch fietspad en wordt deel van een groter (uit te werken) MTB-netwerk buiten de mijnterril. 

Er zijn twee routes uitgewerkt, een relatief makkelijke en technisch en fysiek zwaardere route. Daarnaast werd op een tussenplateau een skill park gebouwd met north shores, een dirtparcours en verschillende drops. 

Aangeboden routes

Blauw - Makkelijke route (2,5 km)

Fysiek zwaar, technisch aanvaardbaar, enkel de brug als hindernis

Rood - Moeilijke route (3,2 km)

Fysiek zwaar, technische variaties, zware hindernissen.
Veel rock gardens aanwezig maar er zijn chickenways om de moeilijke stukken te omzeilen.

Mountainbikenetwerk

De MTB-route Beringen maakt deel uit van het mountainbikenetwerk West-Limburg.

De MTB-route van Beringen vertrekt in Beringen vanaf het Mijnstadion of op be-MINE aan de voet van de terril. De route bestaat uit één lus van 42 km en zoekt zoveel mogelijke bosgebieden en landbouwzones op.

Dit netwerk is bovendien verbonden met de routes van het Mountainbikenetwerk Midden-Limburg in Heusden-Zolder en de reeds bestaande routes van West-Limburg in Halen en Lummen. 

Bekijk en download hier alle routes van het mountainbikenetwerk West-Limburg.

Enduro

De afdalingen zijn vaak niet van de poes en vergen veel techniek, durf en de juiste fiets. Er zijn vijf Enduro-lijnen met verschillende uitdagingen en moeilijkheidsgraden. Neem hier een kijkje voor de routes.

Soms zeggen beelden meer dan woorden