22-23/04 Beringen Spring(t)

22 & 23 april

Noteer zaterdag 22 en zondag 23 april alvast in je agenda want dan waait er een frisse wind door het centrum van Beringen. Het nieuwe evenement Beringen Spring(t) geeft de lente nog meer kleur en trakteert het hele gezin op een weekend vol shopplezier, animatie en muziek.Shoppen

In dit bijzondere lenteweekend zullen alle winkels het hele weekend open zijn. En niet alleen dat: enkele boetieks hebben de krachten gebundeld en presenteren hun mooiste collecties op een heuse modeshow. Dat op zich is al een bezoekje waard.

Attracties en workshops

Maar het blijft niet bij shoppen alleen: het centrum wordt voor de gelegenheid kleurrijk aangekleed en er zijn heel wat workshops zoals grimeren, betoverende kapsels en vriendschapsbandjes. Hoe hou je jongeren nog bezig? Door ze iets actief te laten doen. Op de vele springattracties en het uitdagende bengelparcours kan elke spring-in-‘t-veld zich uitleven.

Muziek

Er is natuurlijk ook een flinke streep muziek. Op zaterdag zijn dat vrolijke beats van een hele resem dj’s en een optreden van Radio Botanique om 19 uur. Op zondag is er de wervelende kindershow Loco Kids Disco en zal de harmonie van Beringen het weekend orkestraal afsluiten.

Kunst- en ambachten

Beringen Spring(t) speelt zich helemaal af in het centrum, de winkelstraten en op de Lutgartsite. Daar is ook een heerlijke kunst- en ambachtenmarkt. Ideaal om een tijdje te snuisteren tussen alles wat aangeboden wordt en tussendoor een koffietje of een cocktail kan ook altijd natuurlijk.

Food & drinks

Hoe kan het ook anders? Bij een goed lenteweekend hoort natuurlijk ook een lekkere hap. Spring daarvoor zeker eens tot bij een van de foodtrucks. En op de markt? Daar staan de drankjes koel op de verschillende terrassen. Plaatsnemen en genieten!

Waar parkeren?

P1: oude VTI-site, te bereiken via Burgemeester Geyskensstraat
P2: ondergronds, te bereiken via Graaf Van Loonstraat
P3: site De Step, Paalsesteenweg