Joggen, lopen en outdoor workouts

Street Workout

Wat?

Street workout is een nieuwe fitnessdiscipline waarbij je, met je eigen lichaamsgewicht als weerstand, allerlei oefeningen uitvoert met als doel kracht en lichaamsbeheersing te bekomen. Dit soort training wordt ook wel calisthenics genoemd. Het is spiertraining “pur sang” en focust zich op de arbeid en de kracht van het eigen lichaam, en dit met zeer eenvoudige en minimale apparatuur. De oefeningen bestaan uit een verscheidenheid aan ritmische basisbewegingen.

Locaties

 • Finse piste Paal, Korkdriesstraat
 • Beverlo, Park, Beverpad

Finse pistes

Wat?

De piste is toegankelijk voor alle lopers en wandelaars en is vrij en gratis te gebruiken. De ondergrond van de Finse piste bestaat uit grond en boomschors waardoor de bodem een verend effect krijgt en dus minder belastend is voor de gewrichten. Regelmatig wordt er nieuwe boomschors op de piste aangebracht.

Locaties

 • Paal, Heideveldstraat z/n (1.100m)
 • Beringen-Mijn, Park van de directeur, via Koolmijnlaan of Tennisstraat (800m)
 • Koersel, Pater Bellinkxstraat, links van het woonzorgcentrum (800m)

Outdoor fitnesstoestellen

Wat en voor wie?

Het gebruik van de fitnesstoestellen is gericht op een zeer breed publiek, het biedt de gebruikers de mogelijkheid om hun fysieke paraatheid op punt te stellen. 

Zowel jongeren, volwassenen als senioren kunnen met de toestellen specifieke spiergroepen activeren. De verschillende moeilijkheidsgraden kunnen worden ingesteld naargelang de fitheid of behoefte van de gebruiker. Sportief aangelegd zijn is zeker geen vereiste om gebruik te maken van OFS toestellen. Indien de toestellen op de aangegeven manier worden gebruikt, kan iedereen zijn fysieke gesteldheid op korte termijn verbeteren. De intensiteit en het ritme kunnen daarbij nauwkeurig aangepast worden. 

Locaties

 • Beringen-centrum, Spectrumcollege
 • Beringen-Mijn
  • Finse piste/Park van de directeur, Tennisstraat
  • Speelpleintje Randstraat
 • Koersel, Sporthal, Sportlaan 20
 • Paal, Finse piste, Korkdriesstraat

Oriëntatieparcours

Wat? 

Ben je toe aan een nieuw avontuur? Een uitdagende sport te midden van de natuur? Laat je inleiden in de wereld van de oriëntatiesport of kom meer te weten over hoe je er het best meteen aan kan beginnen.

Locaties

 • Park van de directeur (Tennisstraat) - Mapico omloop
  Je leert spelenderwijze jezelf oriënteren. Je wordt op pad gestuurd met een kaart en je moet op zoek gaan naar getallen, kleuren, letters,... die je nodig hebt om een opdracht op te lossen. Ben je klaar? Probeer een ander parcours, je hebt namelijk een waaier aan mogelijkheden om te variëren. 
  Om de kaarten te downloaden klik op het icoontje van het vosje 'Beringen'. Klik daarna op de downloadlink. 
 • Koersels Kapelleke (Fonteintjesstraat) - Vast parcours 
  In de prachtige bosrijke omgeving van Koersels Kapelleke is een permanent parcours voor oriëntatieloop. Iedereen kan gratis een kaart van het oriëntatieparcours afhalen in de speeltuin of downloaden via de bijlagen hieronder.  
  Op deze kaart staan de 15 oriëntatiepalen of posten aangeduid. Je kan op je eigen tempo de verschillende palen met geïntegreerde knijptang en infoplaatje zoeken. Een zeer leuke uitdaging voor iedereen die eens op een andere manier wil joggen of wandelen (planinvulformulieroplossing).