Blueberry Fields

Een groen domein met blauw fruit

Domein Blueberry Fields ligt in het verlengde van het natuurgebied "de vallei van de Zwarte Beek" in Beringen (Koersel). Weg van alle drukte. Een puur-natuurpark van 22 ha met begraasde weides, verdoken vijvers, een zeldzaam bos met veenmos, en, afwisselend als een lappendeken: 12 ha met plantages van blueberries.

Fruit van hier

Wij werken zoveel mogelijk in harmonie met de natuur. Onze blueberries krijgen de kans en de tijd om te rijpen én om lekker te worden op het ritme van de seizoenen en de zon. Alle bessen worden met de hand geplukt. Van de plantage naar onze winkel is maar een kleine stap.

De natuur horen, zien en ruiken

Over het domein lopen korte, bewegwijzerde wandelingen met verrassende infoborden. Zij vertellen u het verhaal van de blauwbes of bosbes en leren u meer over bomen. Langs beekjes, bruggetjes en vlonderpaden, onder eiken van honderden jaren oud, op enkele meters van het leefgebied van reeën, torenvalken, everzwijnen en ... de wolf.

Shoppen in de blueberry shop

Een deel van de blueberry-oogst wordt in het bedrijf op ambachtelijke wijze verwerkt tot confituur, coulis, sap, thee, wijn, enz. Een heel gamma met verrassende smaken. In de zomermaanden: elke dag verse bessen.

Terras en fietscafé in blueberry-sfeer (ca. 1km vanaf verbinding knooppunten: 310 en 341)

Op ons terras in het groen kunt u onthaasten, relaxen en nagenieten van de wandeling. Drankjes van bosbessen, ijsjes of taart met bosbessen, lekker geurende bosbessenthee en speciale biertjes van hier.

Eten in de vrije natuur:

  • "Karrenmaaltijden" 

Huur je eigen stukje privé-tuin op domein Blueberry Fields en geniet van een heerlijke karrenmaaltijd in openlucht.

Op één van de 8 mooiste locaties op ons domein, met een oude kar als decor, kunt u van mei tot oktober een door ons geserveerde karrenmaaltijd reserveren via de website. Per locatie, met schuilhut, is plaats voor 10 personen. Een onvergetelijke eet-ervaring midden in een prachtige natuuromgeving.

  • "Dikke-botten-maaltijd"

Trek je stoute dikke botten aan, reserveer je eigen originele “table with a view” op domein Blueberry Fields en geniet van een heerlijke warme dikke-botten-maaltijd in openlucht. Niets voor watjes maar, jawadde, wel hééél exclusief !

Gedurende 2 uren krijgen jij en je gezelschap de beschikking over één van onze mooie locaties op een domein van 22 ha. Weg van alle drukte, in het midden van de prachtige natuur  Met uitzicht op “het landschap van de dag” kun je er genieten van een andere en ongekende dimensie van eten:  eten in de vrije natuur. Friluftsliv !

Uitstap in groep

Groepsbezoeken met gids zijn mogelijk van mei tot september. Reservatie en info via website.