Een dag in Beringen

Wil je scoren bij de kinderen? Met een dagje be-MINE in Beringen lukt dat ongetwijfeld! Deze bijzonder goed bewaarde mijnsite heeft activiteiten voor jong en oud en biedt de perfecte mix tussen natuur, cultuur en plezier. 

10.00 u. |  Fietsen langs cultuur en natuur

We trappen de dag af op de pedalen. Bij Velotril kom je als fietsfanaat ogen tekort. Naast een ruim aanbod aan fietsaccessoires huur je in deze trendy bikeshop fietsen voor het hele gezin. Geniet van een lekkere Italiaanse cappuccino terwijl je wacht op je mountainbike, e-bike of zelfs bakfiets. Van hieruit vind je meteen aansluiting op het Limburgse fietsroutenetwerk. Trap via het Kolenspoor naar De Paalse PlasDeze tocht is goed voor zo'n twee uur fietsplezier.
 

13.30 u. // be-MINE, dat is be-klimmen

Zijn je kleine druktemakers na de lunch klaar voor een nieuwe uitdaging? In klimcentrum Alpamayo leven kinderen vanaf zes jaar zich uit bij de Clip ’n Climb. Hier klimmen ze tot negen meter hoog - gezekerd en veilig - en genieten ze van achttien verschillende uitdagingen, elk even uniek en spannend. Wil je zeker zijn van je plaats? Vergeet dan niet te reserveren. Terwijl de kinderen zich amuseren bij Alpamayo beklimmen de ‘grote mensen’ de Avonturenberg. Eenmaal op de top word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Haal de kodak maar boven!

15.00 u. // Het verhaal van het zwarte goud

Sluit je dag af met het boeiende mijnverleden van de streek. In het Mijnmuseum kom je een heleboel te weten over het leven in en rond de mijn. Hoe werkte men honderden meters onder de grond? Waarom moest je rennen als de stutten beginnen te kraken? Een ex-mijnwerker geeft antwoord op al deze vragen tijdens de ondergrondsimulatie. Verken de negen zalen van het museum op eigen houtje of download hiervoor de gratis app ‘Mijnmuseum’. Kinderen krijgen een gratis opdrachtenboekje mee om in te vullen.