Een dag kidsproof erfgoed in Beringen

Erfgoed saai? Dacht het niet! In Beringen kom je op interactieve manier alles te weten over het rijke mijnverleden. Verken de mijnsite met het pientere vogeltje Pierewiet, klauter op de Avonturenberg en bewandel het Kolenspoor met twee plezante Italianen. Bijleren en amuseren combineren? Dat rijmt niet voor niets.

10.00 u. // Op pad met Pierewiet de kanariepiet

Ga op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet. Hij neemt je mee op sleeptouw op en rond be-MINE en zorgt ervoor dat je je geen seconde verveelt. Deze nieuwe gezinswandeling zit namelijk boordevol leuke doe-opdrachten, raadsels en weetjes. Maken ze jou niks wijs en los je alles op? Verwacht je dan aan een mooie verrassing! Fladder even binnen bij Toerisme Beringen, je ontvangt er een rugzakje met al het nodige materiaal voor onderweg.

Praktisch: De tocht bedraagt ongeveer drie km en is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. Het opdrachtenboekje kost twee euro en haal je op bij toerisme Beringen. Hier ontleen je ook het rugzakje met alle benodigdheden voor onderweg. Het toeristisch onthaal is dagelijks geopend tussen 10u en 17u. 

13.30 u. // Op kolen lopen

Nadat Pierewiet je al kennis liet maken met de Avonturenberg is het tijd om ze eens van (berg)top tot teen te verkennen. Via een bos van 1.600 palen bereik je al klauterend, klimmend en spelend de top van de terril. Volg je het ‘erfgoedpad’, dan geniet je van het ene uitzichtpunt na het andere en kom je meer te weten over het mijnverleden. En boven? Daar krijg je een prachtig panorama cadeau. De perfecte spot om je uitstap te vereeuwigen met een mooi kiekje.

16.00 u. // Ciao bambini!

We sluiten de dag af met Fabrizio en Martino, twee goedgemutste Italiaanse vrienden. Zij nemen je met de Kolenspoor-app mee op interactieve wandeling boordevol toffe opdrachten, spelletjes en boeiende verhalen. Let op, deze grapjassen proberen je graag beet te nemen, laat je dus niet foppen! De tablet met app kan je lenen bij Toerisme Beringen.

Goesting in een dagje Beringen? Check toerismeberingen.be voor meer inspiratie!