Rondleiding stadhuis Beringen-Centrum

In oktober 2021 werd het nieuw stadhuis op de Collegestraat plechtig ingehuldigd. Met de opening van de vernieuwde bibliotheek en de komst van het nieuwe stadhuis bruist Beringen-Centrum weer volop. Architecturaal is het gebouw een prachtige symbiose tussen heden en verleden: een facelift van het vroegere College tot modern Stedelijk Administratief Centrum (SAC).

Groepen en/of verenigingen kunnen vanaf heden deze architecturale parel op dinsdagnamiddag bezoeken onder begeleiding van een stadsgids.

Het uitgewerkte programma van twee uur belicht de bouwkundige eigenheden, maar ook de aard en functies van de stedelijke dienstverlening. De gids brengt bezoekers langs de vernieuwde bibliotheek, het binnenplein van het stadhuis en natuurlijk het stadhuis zelf met haar prachtige glasgevels wordt uitgebreid bezocht, van de vergaderlokalen tot de trouw- en raadszaal, waar onder meer de maandelijkse gemeenteraadszittingen plaatsvinden. Daarna wordt het Marktplein bezocht en eindigt de rondleiding aan de Lutgartsite.