Geocaching in Beringen

Wat?

Ontdek je graag de stad op een avontuurlijke manier? Probeer dan eens een geocache! Bij geocaching ga je aan de hand van gps-coördinaten op zoek naar een verborgen 'cache' (schat). Wat de cache is die je zoekt, is steeds een raadsel. De moeilijkheidsgraad kan heel verschillend zijn. Het leuke aan geocaching is, dat je tijdens het wandelen en zoeken, kennis maakt met mooie plaatsen en bezienswaardigheden, die je anders misschien nooit zou ontdekken.

Waar?

Je vindt geocaches verspreid over heel de wereld. Ook in Beringen dus! Geocaching brengt je op de mooiste plekjes in je eigen buurt, je vakantieplek, eender waar ter wereld. Zeker een aanrader om met kinderen de buitenlucht op te snuiven op een actieve manier of naar verborgen schatten te zoeken in de natuur! Er liggen meer dan 50 schatten verborgen in Beringen, die je langs de leukste plekjes brengen zoals het Park van de directeur, het Kioskplein,  de mijncité, het Kolenspoor, Beringen-Centrum, de bossen van Beverlo, Koersel en Paal, …

Hoe ga je te werk?

Honger naar avontuur is alles wat je nodig hebt voor een heuse schattenjacht... en een gps-toestel of smartphone met de Geocache-app. Download de app via je appstore of surf naar geocaching.com en maak je profiel aan.