Gidstocht Mijnmuseum 'Mijnwerkerspad'

Groepen vanaf 10 personen hebben de keuze uit twee formules:

Arrangement ‘Mijnwerkerspad’
met een bezoek aan de oude mijngebouwen en onze Ondergrondsimulatie

Tijdens deze unieke uitstap ontdek je onder begeleiding van een gids talrijke ruimtes in de historische gebouwen die normaal gesloten blijven voor individuele bezoekers! Kijk achter de muren van onze badzaal en betaalzaal. Ontdek waar de mijnwerkers hun loonzakje kregen, waar ze elkaars rug wasten, waar ze hun doorweekte plunje te drogen hingen… De tocht leidt je groep verder doorheen de plannenzaal, rapportenzaal, reddingszaal en het bureau van de directeur. Sfeervol, authentiek en onvergetelijk. Want de meeste van onze gidsen zijn ex-mijnwerkers en wie kan er beter in geuren en kleuren vertellen dan iemand die het zelf heeft meegemaakt?

Arrangement ‘Mijnmuseum’
met een bezoek aan de museumzalen en onze Ondergrondsimulatie

Een gids begeleidt je door het museum en vertelt over verschillende thema’s zoals de ontdekking van steenkool, het werk in de ondergrond, het leven in de cité, de sluiting en de toekomst van de steenkoolmijn. In de ondergrondsimulatie waan je je even mijnwerker.

* Vanaf de zomer van 2024 ondergaan de historische mijngebouwen een grondige restauratie, waardoor de bezoekerstrajecten worden aangepast. Zoals altijd staat kwaliteit voorop en garanderen wij een boeiend en betekenisvol bezoek. Wil je toch graag meer info over de wijzigingen in routes, neem dan telefonisch contact op met Visit Beringen op +32 (0)11 42 15 52

Stratenplan

Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen