Vallei van de Zwarte Beek: Wandelgebied Koersels Kapelleke

Koersels Kapelleke is de ideale uitstap voor gezinnen met kleine kinderen. Er zijn diverse wandelroutes:

 • zwart 2,1 km
 • blauw 2,4 km
 • groen 3,3 km
 • geel 6,5 km
 • rood 7,1 km


  Voor kinderen zijn het Boeboekspad en het Prikkelpad echte aanraders, deze laatste is ook volledig rolstoeltoegankelijk. Beklim ook de bijna 30 meter hoge toren, die je een prachtig uitzicht biedt over het Kempense landschap. 
  Je wandelt hier tussen bomen of over de heide. Sluit je wandeling zeker af aan het bezoekerscentrum De Watersnip waar je op een leuke en speelse manier kennismaakt met de flora en fauna van de Vallei van de Zwarte Beek. Uiteraard mag ook een pannenkoek of ijsje in één van de horecazaken niet ontbreken!

  Boeboekspad: kennen jullie de Boeboeks van Marc de Bel? Piepel en Soeza willen graag met jullie op avontuur in de natuur. Haal de Boeboekstas met keutelleuke opdrachten op en ga mee op ontdekking … Het Boeboekspad ‘De Watersnip’ is leuk voor families met kinderen tussen 5 en 10 jaar. Het pad is 1,5 km lang en berijdbaar met een terreinbuggy. Je kan de Boeboekstas gratis ontlenen in het Vlaams Bezoekerscentrum 'De Watersnip’. Dit kan elke dag van 13 - 16 u., maar niet op maandag. De waarborg bedraagt € 20.

Stratenplan

Grauwe steenstraat 7, 3582 Beringen