Gidstocht Mijnmuseum - Scholen

Tijdens deze unieke uitstap ontdek je onder begeleiding van een gids talrijke ruimtes in de historische gebouwen die normaal gesloten blijven voor individuele bezoekers! Kijk achter de muren van onze badzaal en betaalzaal. Ontdek waar de mijnwerkers hun loonzakje kregen, waar ze elkaars rug wasten, waar ze hun doorweekte plunje te drogen hingen… De tocht leidt je klas verder doorheen de plannenzaal, rapportenzaal, reddingszaal en het bureau van de directeur. Sfeervol, authentiek en onvergetelijk. Want de meeste van onze gidsen zijn ex-mijnwerkers en wie kan er beter in geuren en kleuren vertellen dan iemand die het zelf heeft meegemaakt?

KLEUTERONDERWIJS

Mijnwerkers met vuile handen

Een programma op maat van kleuters, onder begeleiding van een gids.  

LAGER ONDERWIJS

Op pad met de mijnwerker

Lesbundels:

'op pad' bundel leerlingen (blanco) 
'op pad' bundel leerkrachten      

Er bestaat ook een ingevulde versie van de leerlingenbundel. Deze kan u ontvangen indien u ons contacteert via mail naar info@mijnmuseum.be

SECUNDAIR ONDERWIJS

Mijnwerkerspad

Volg samen met de gids het traject dat de mijnwerkers vroeger aflegden om naar de ondergrond te gaan. Je komt in de badzaal, de lampenzaal en de bezettingszaal. In de ondergrondsimulatie ervaar je hoe het was om te werken op 800 meter onder de grond.

Maximine

MaxiMine is een educatieve game dat het Limburgs mijnerfgoed als thema uitdraagt. Het spel laat leerlingen op een leuke en interactieve manier kennismaken met de mijngeschiedenis. Tijdens het spel ontdekken ze verschillende activiteiten uit het leven van een mijnwerker en de geschiedenis van de steenkoolmijnen in Limburg.

Dankzij een bijpassende leerkrachten- en leerlingenbundel is Maximine een interessante game. Gratis downloadbaar via de Appstore en Google Play.
(opgelet: wegens updates van besturingssystemen is het spel met sommige toestellen niet steeds compatibel)
Speel het spel en breng nadien een bezoek aan het Mijnmuseum. Veel plezier !

Lesbundels:
Maximine bundel leerlingen (blanco)
Maximine bundel leerkrachten

Er bestaat ook een ingevulde versie van de leerlingenbundel. Deze kan je opvragen via info@mijnmuseum.be

* Vanaf de zomer van 2024 ondergaan de historische mijngebouwen een grondige restauratie, waardoor de bezoekerstrajecten worden aangepast. Zoals altijd staat kwaliteit voorop en garanderen wij een boeiend en betekenisvol bezoek. Wil je toch graag meer info over de wijzigingen in routes, neem dan telefonisch contact op met Visit Beringen op +32 (0)11 42 15 52