Onthaal Visit Beringen (be-MINE)

Visit Beringen bevindt zich in het voormalige ontvangstgebouw van de steenkoolmijn van Beringen, nu bekend als be-MINE. Hier begint jouw ontdekkingstocht! Kom binnen voor toeristische informatie, een bezoek aan onze shop of onze belevingsruimte.

De belevingsruimte is een eerste kennismaking met het mijnverleden. In de shop staan gadgets en streekproducten uitgestald en staan enthousiaste medewerkers klaar om je te helpen. Een arrangement boeken is zo geregeld, een fiets huren is zo gepiept.

Het wereldvermaarde fietsroutenetwerk ligt aan je wielen. Vanop be-MINE zit je zo op het Kolenspoor. Voor kilometers wandelplezier wijzen we je de weg. Langs de moskee en de mijnkathedraal of door de Vallei van de Zwarte Beek. Altijd de moeite waard.

De tafelroute of multiculturele hapjestocht worden steeds 'gesmaakt', net zoals een bezoek aan het Mijnmuseum of de blauwbessenkwekerij 'Blueberry Fields'. De Paalse Plas en het recreatieoord ’t Fonteintje zijn pareltjes die uitblinken in natuurpracht en kindvriendelijkheid.