Paalse Plas

De plas is de thuisbasis van zeil- en windsurfclub Sirocco. In juli en augustus is er een afgebakende zwemzone. Je kunt er ook genieten op het strand en ravotten in de avontuurlijke piratenspeeltuin. Gooi je liever de haak uit op de hengelsteigers? Of geniet je rustig op een bankje na een lange fietstocht? Het kan allemaal. Om iets te eten, ben je welkom in het fietscafé.

Op de oevers van de 40 hectaren grote plas vind je een lig- en speelweide, zitbanken, een strand, een beachvolleybalveld en een avontuurlijke piratenspeeltuin met een supergroot speelschip. Voor vissers zijn er afgebakende zones en een aantal hengelsteigers.
Het fietspad rond de plas maakt deel uit van het fietsroutenetwerk en wordt gretig gebruikt door wandelaars en fietsers. In het fietscafé De Paalse Plas worden de benen rust gegund bij een lekker drankje. Je kan er ook uitgebreid tafelen.
Voor de zonaanbidders is er een strand aangelegd. De afgebakende zwemvijver is geopend in juli en augustus.
De prachtige Millennium Golf aan de Paalse Plas maakt het “mooiste plekje van de wereld” helemaal compleet. Je kunt er terecht voor initiaties om je eerste stappen in golf te zetten.

PRAKTISCH

Speeltuin
Het Domein Paalse Plas en de speeltuin zijn alle dagen toegankelijk. 

Zwemzone
De gratis zwemzone is geopend tijdens de maanden juli en augustus, tussen 10 en 20 uur, bij groene vlag.

In volgend huishoudelijk / politiereglement lees je wat wel en niet mag als bezoeker, hengelaar, hondelwandelaar, watersporter,...
Reglement

Fietscafé /-brasserie

Fietscafe Surplas

Holststraat 85, 3583 Paal
013 / 11 30 98

hondenlosloopweide 

  • De hondenlosloopzone is gelegen op de toegangsweg naar de Paalse plas ter hoogte van de onverharde parking. Aan het water is er een afgebakende zone voorzien waar honden vrij mogen zwemmen. Zwemmen is hier enkel toegestaan voor honden, niet voor hun baasjes. Als baasje moet je wel toezicht houden. Locatieplan: zie foto hieronder.

    overige hondenlosloopweides in Beringen:
  • Twee aan elkaar grenzende weiden aan de parking van de Leemstraat aan Koersel Kapelleke, beiden zijn 0,6.ha.
  • Aan de ingang van de mijnterril in de Orgelwinnigstraat 62 te Stal en is 0,5 ha.
  • In het park van Beverlo. Deze ruimte is opgesplitst in een zone voor kleine honden en een zone voor grote honden.

Stratenplan

Holststraat 76, 3583 Beringen