Toerisme Ham

Ham is een gezellige en groene gemeente in de Limburgse Kempen. De parelachtige natuurlandschappen worden door wandel- en fietsnetwerken verbonden. Ham heeft een aantal plekjes die je zeker moet gezien hebben. Niet te missen zijn de mooie natuurgebieden de Rammelaars, Gerheserheide en de kerk van Oostham met de oudste toren van België.

DAGJE UIT IN HAM

Happen en stappen

Ben je een liefhebber van wandelen en lekker eten, ontdek  dan de groene omgeving van Ham tijdens een wandeltocht  en proef onderweg van heerlijke lekkernijen.

Praktisch:

Reserveren is verplicht.
Dinsdag t/m zondag. 
Je kiest de formule, het uur van vertrek en het aantal kilometers. 

www.ham.be/happenenstappen

Wandelen langs Knooppunten – meer dan 130 km wandelplezier!

Het wandelnetwerk van Ham heeft een fraai decor, zorgvuldig geselecteerde paden, een goede bewegwijzering en een flexibel systeem. Zowel de recreatieve als de doorwinterde wandelaar kan hier zijn hart ophalen. Het wandelnetwerk strekt zich uit tussen de natuurgebieden Gerheserheide, Veldhovenheide en de Rammelaars. Via De Schans van Gerhees wandel je tot aan sportcentrum ‘t Vlietje.

Alpaca Pachmana

Maak kennis met alpaca’s tijdens een rondleiding op deze alpacaboerderij. Wandel met alpaca’s, houd een fotoshoot of kom op teambuilding. Ontdek een selectie van exclusieve producten van alpacawol in de Pachmana Store.

www.alpaca-pachmana.be 

De Vuvuzela

De Vuvuzela is rustig gelegen in de Hamse bossen op het domein van Ollevier en Co. Je kan er genieten van een uitgebreide drankenkaart met onder andere 10 soorten bier van ’t vat. Laat je verrassen door ons jong keukenteam!

De Vuvuzela is de ideale locatie voor een lekker drankje met z’n tweeën, een snelle hap met de kroost en/of een uitgebreidere maaltijd met de familie. Dankzij de ruime infrastructuur is de Vuvuzela ‘the place to be’ voor feestjes, recepties, bedrijfsuitstappen en koffietafels (tot 300 personen).

De Vuvuzela is rolstoeltoegankelijk en heeft een ruime auto- en fietsparking.

https://devuvuzela.be