Wandelgebied Blueberry Fields

Wandelroutes

In de prachtige omgeving van het natuurgebied van de “Vallei van de Zwarte Beek” maak je een wandeling langs de plantages.

Drie wandelroutes (van 850 tot 2000 meter) met infoborden over blauwbessen en bomen, voeren je langs beekjes, over bruggetjes en vlonderpaden en onder eiken van honderden jaren oud. Tijd voor jezelf, tijd om te onthaasten.

  • Blauwe wandeling: 2600 stappen (ca. 1930 m)
  • Groene wandeling: 1700 stappen (ca. 1120 m)
  • Gele wandeling: 1300 stappen (ca. 850 m)
    Ook voor rolstoelgebruikers en buggy’s!

De bosbes-kabouterwandeling

Fietsen tussen de bomen… bosbes-kabouters kunnen het! Hoe ze het doen? Wij weten het ook niet. Niemand heeft ze dat tot nu toe zien doen. Maar wij zijn er zeker van dat ze het kunnen, want bosbes-kabouters kunnen écht àlles.
Je kunt ze niet zien fietsen tussen de bomen, maar je kunt wel de hele dag hun fietsen nog zien, hoog in de lucht tussen de bomen in het bos.

Tijdens de leerrijke wandeling ontdek je welke taken de bosbes-kabouters uitvoeren, leer je een heleboel bij over de bosbessen en kom je voorbij de fietsen van de bosbes-kabouters.

De volledige wandelzoektocht is ongeveer 1500 meter lang en toegankelijk voor buggy’s. Wel stilletjes zijn, want de bosbes-kabouters zijn moe van het harde werk van deze nacht.  

Deelnemen is gratis en reserveren is niet nodig. Raadpleeg de openingsuren op de website.

Stratenplan

Schomstraat 147, 3582 Beringen