Wandelen

Alle wandelpaden leiden naar Beringen... Toch?  De meningen hierover zijn verdeeld, wel is dat Beringen vele prachtige en unieke wandelgebieden en -routes biedt.  
Zie hieronder ons wandelaanbod in detail of laat je inspireren door ons infoboekje 'Fietsen & wandelen in Beringen' (met een leuk picknickaanbod achteraan van onze reca-partners).

Wandelen in de Vallei van de Zwarte Beek

De roestbruin gekleurde zwarte beek voert je dwars door West-Limburg, van Hechtel-Eksel tot Diest. Op de flanken van de heuveltoppen kleuren weides en akkers het landschap, afgewisseld met knoteiken en houtkanten. In de natte vallei zwaaien venige moerassen, turfputten en trilveen (tot wel 8 meter dik!) de plak. Zij maken dit beekdal uniek in Vlaanderen. De Vallei van de Zwarte Beek biedt je een gevarieerd landschap om in te wandelen: uitgestrekte vlaktes, holle wegen of prachtige vergezichten.. je vindt het er allemaal. De keuze is aan jou!

Wandelen in vele vormen!

Spring zeker binnen bij het toeristisch onthaal voor een volledig overzicht. Hier kan je een tablet lenen met deze wandel-app: Beringen: de cité