Wandelen en fietsen

We trapten en stapten nog nooit zoveel kilometers en gingen nog nooit zoveel op ontdekking in eigen streek. En daarom bundelt Toerisme Beringen ook dit jaar weer verschillende fiets- en wandelroutes, aangevuld met leuke tips voor onderweg.

Nieuw dit jaar zijn de knooppuntenroutes. Maar liefst acht tochten over het Limburgse fietsroutenetwerk werden voor je uitgestippeld. Door de mijnstreek en langs groene regio’s, maar ook naar de fietsbelevingen ‘Fietsen door het water’ en ‘Fietsen door de bomen’. Een knooppuntenstrookje stuurt je gerust op pad.

Nog handiger zijn de gps-toestellen die je bij Toerisme Beringen kan lenen. Hierop werden vijf ritten door Beringen voorgeprogrammeerd. Aanzetten en volgen maar! In dit boekje staan de Blikvangers (+icoon met letter of getal als aanduiding)s op je route en krijg je suggesties voor een leuke picknick, inclusief onze favoriete picknickspots.

En de wandelaars? Zij ontdekken de vernieuwde routes van Paal en Beverlo, alsook tochten op be-MINE en Blueberry Fields en aan ’t Fonteintje. De wandelkaarten met alle lussen zijn te koop in het toeristisch onthaal.

Ook geven we je leuke tips mee om met kinderen te doen, denk maar aan de Kolenspoorapp, Op speurtocht met Pierewiet en de kids-fun Tafelroute.

Als kers op de taart krijg je enkele tochten die speciaal werden uitgestippeld om met de elektrische steps van Toerisme Beringen op pad te gaan.

Veel plezier!