Wandelgebied Beringen-Mijn

Op en rond be-MINE is de mix tussen erfgoed, cultuur, natuur, recreatie en toerisme zo een succes. De mijnsite werd beschermd als monument en is te ontdekken in het Mijnmuseum. Rond de mijngebouwen werd een ruim recreatief aanbod gerealiseerd: zwembad Sportoase,, het duikerscentrum TODI, de Avonturenberg en mountainbike parcours op de terril, Be-MINE Boulevard en het klimcentrum Alpamayo.
Beringen-Mijn is daarnaast ook een groot stuk natuur. Wat vroeger een afvalberg van opgehoopte stenen was, is nu een heuvel waar bosjes en open plekken elkaar afwisselen. Hierdoor heeft de terril heel wat in petto voor natuurontwikkeling. Je wordt tijdens je wandeling beloond met een magnifiek uitzicht over Limburg en de nabije tuinwijken.

stAPPen in de cité (4,5 km)

De mijn zorgde voor woningen voor haar werknemers. Er werden, scholen, winkels, sportvelden, logementshuizen, kerken enzovoort gebouwd. Zo ontstond een hele wijk rondom de mijn: de cité. Met de blauwe route van de lussen te be-MINE geven we jou de kans om via de interactieve wandeling ‘Beringen: de cité” het mijnverleden te ontdekken.

Ontleen een tablet met de app bij de toeristische dienst of download gratis de app Beringen: de Cité (ca. 500MB) via:

VZW Toerisme Beringen biedt ook meerdere rondleidingsmogelijkheden onder begeleiding van een stadsgids: te be-MINE, doorheen de cité, of over de terrils, enz.

Stratenplan

be-MINE 1, 3582 Beringen