Wandelen in Paal

Paal... een dorp rijk aan bergen!

De streek van Paal is een uitloper van het Hageland, waar holle wegen en heuvels het landschap bepalen. Paal is dan ook rijk aan ‘bergen’. De Klitsberg, Venusberg, Dalenberg, Totenberg, Zwaneberg, Meelberg, Geleberg, Busselberg, Suikerberg, Zandberg, Steenberg, Meelberg en de Mierheuvel leiden je met hun tot de verbeelding sprekende namen, tot op zo’n 50 m hoogte. Holle wegen en prachtige vergezichten op de vallei van de Zwarte Beek, daarvoor moet je gaan wandelen in Paal!

Paal telde vroeger 3 molens waarvan er nu nog eentje overblijft, namelijk de Gestelse Molen. Om de overlevingskansen van de vissen te verhogen, zijn hier meerdere echte vistrappen gemaakt. De moeite om te ontdekken.

Wandelroutes

Ontdek de 2 themaroutes in Paal aan de hand van een handige gedetailleerde kaart. Je kan deze kaart voor slechts € 2,50 aankopen bij Visit Beringen of bekijk ze digitaal via www.wandeleninlimburg.be.

Beide routes starten aan de kerk van Paal (Pater Carremansstraat - 3583 Beringen) waar er voldoende parkeerplaats voorzien is.

Voor de lange afstandswandelaars heb je tevens de doorsteekmogelijkheid aan de oostzijde van de rode route om (richting Vleugt) tot het wandelgebied van 'de Merode' te komen. De bossen van de Merode vormen een gebied van nog eens 500 hectare aan wandelplezier.

Stratenplan

Pater Carremansstraat 6, 3583 Beringen