Wandelen in Beverlo

Schaduwrijk bosgebied

De naam Beverlo werd voor het eerst vermeld in 1186. Samen met de huidige dorpen Oostham, Kwaadmechelen en Leopoldsburg maakte Beverlo deel uit van de middeleeuwse heerlijkheid, het ‘Land van Ham’. Het historische Beverlo omvatte eveneens Heppen en het gehele heidegebied tussen Heppen en Hechtel. Op de heide werd, kort na de Belgische onafhankelijkheid in 1835, een belangrijk militair kamp opgericht, het ‘Kamp van Beverlo’. Hier ontstond de stad Bourg-Léopold, het latere Leopoldsburg, dat in 1850 afgesplitst werd van Beverlo en een zelfstandige gemeente werd.

Wandelroutes

In Beverlo kan je in de bossen van de zogenaamde 'Hanenberg' en 'het Binnenveld' wandelen via wandelknooppunten. Deze punten sluiten aan op het wandelnetwerk van buurgemeente Ham. Je stapt er voor 90% op autoluwe paden doorheen een schaduwrijk Kempens bosgebied.

Doe-opdrachten voor de allerkleinsten

Download de wandelkaart met op de rugzijde een leuke opdrachtenkaart om samen met je kleuters (3-5 jaar) het bos te ontdekken. Je kan ook een gratis print van de wandelkaart ‘Beverlo’, met de doe-opdrachten, verkrijgen bij Visit Beringen.