Bezoekerscentrum De Watersnip

Om de Vallei van de Zwarte Beek te verkennen, moet je in het bezoekerscentrum De Watersnip zijn. Hier starten verschillende bewegwijzerde wandelroutes en kom je via een tentoonstelling alles over het gebied te weten. Na je stevige wandeling blaas je uit in de cafetaria. Het prachtige uitzicht krijg je er gratis bij. In de lente is het natuurgebied op z’n mooist en in het weekend en op feestdagen kan je de beekvallei intrekken over het zwevende plankenpad. In het gebied bleven grote delen van het vroegere Kempische beeklandschap bewaard, de afwisseling van hooilanden, graasweides en bosjes maken het uitzonderlijk mooi.

Vaste activiteiten

Elke eerste zondag van de maand: themawandeling
Elke derde zondag van de maand: natuurspeurdertjes in actie – kleuterwandeling (5-7 jaar, uitgezonderd juli en augustus)
Elke zondag van juli en augustus: themawandeling
Leuk voor de kinderen

Op avontuur met Piepel en Soeza
Je vindt de Boeboeks in verschillende natuurgebieden van Natuurpunt! In het bezoekerscentrum kan je een Boeboeksrugzakje ontlenen met opdrachten en raadseltjes die je in het natuurgebied moet uitvoeren en oplossen. Dat is reuzepret gegarandeerd!
Boeboekstas uit te lenen van 1 april tot 1 november - elke dag van 13u tot 16u (niet op maandag) - opgelet, omwille van covid-19 kunnen de openingsuren aangepast worden

Kinderfeestjes
In de Watersnip kan je ook terecht voor superleuke kinderfeestjes. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar kan je het programma van Pluimpje en Krak volgen. De oudere kinderen tot 11 jaar kunnen mee op zoek naar de schat van Matthias.
Van april tot november kan dit alle namiddagen, uitgezonderd op maandagen. De rest van het jaar enkel op woensdag- en zondagnamiddag.

Stratenplan

Grauwe steenstraat 7, 3582 Beringen