Bezoekerscentrum De Watersnip

Om de Vallei van de Zwarte Beek te verkennen, moet je in het bezoekerscentrum De Watersnip zijn. Hier starten verschillende bewegwijzerde wandelroutes en kom je via een tentoonstelling alles over het gebied te weten. Na je stevige wandeling blaas je uit in het cafetaria. Het prachtige uitzicht krijg je er gratis bij.

In de lente is het natuurgebied op z’n mooist en in het weekend en op feestdagen kan je de beekvallei intrekken over het zwevende plankenpad. In het gebied bleven grote delen van het vroegere Kempische beeklandschap bewaard, de afwisseling van hooilanden, graasweides en bosjes maken het uitzonderlijk mooi.

Vaste activiteiten

  • Elke eerste zondag van de maand: themawandeling
  • Elke derde zondag van de maand: natuurspeurdertjes in actie – kleuterwandeling (5-7 jaar, uitgezonderd juli en augustus)
  • Elke zondag van juli en augustus: themawandeling

Neem hier een kijkje in de activiteitenkalender.


Op avontuur met Piepel en Soeza

Je vindt de Boeboeks in verschillende natuurgebieden van Natuurpunt! In het bezoekerscentrum kan je een Boeboeksrugzakje ontlenen met opdrachten en raadseltjes die je in het natuurgebied moet uitvoeren en oplossen. Dat is reuzepret gegarandeerd! Ga op ontdekking met de Boeboeks!

Kinderfeestjes

In de Watersnip kan je ook terecht voor superleuke kinderfeestjes. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar kan je het programma van Pluimpje en Krak volgen. De oudere kinderen tot 11 jaar kunnen mee op zoek naar de schat van Matthias.

  • duur: 2 uur
  • facultatief gebruik cafetariaruimte gedurende een uur
  • € 60 voor max. 15 kids, inclusief gids