Paalse Plas

De plas van 40 ha, is de thuisbasis van zeil- en windsurfclub Sirocco. In juli en augustus is er een afgebakende zwemzone. Je kunt er ook genieten op het strand en ravotten in de avontuurlijke piratenspeeltuin met een supergroot speelschip. Gooi je liever de haak uit op de hengelsteigers? Of geniet je rustig op een bankje na een lange fietstocht? Het kan allemaal. Om iets te eten, ben je welkom in het fietscafé.

Zwemzone

De gratis zwemzone is geopend tijdens de maanden juli en augustus, tussen 10.00 en 20.00 uur, bij groene vlag.

Zeilclub Sirocco

Onze zeilclub biedt zeillessen aan voor jongeren en volwassenen. Elke zaterdagvoormiddag kunnen kinderen vanaf 7 jaar leren zeilen met een Optimist zeilboot.

In de zomermaanden bieden wij ook zeilkampen Optimist aan. Van maandag tot vrijdag meer je alles over zeilen.

Neem voor meer informatie zeker een kijkje op de website.

Individuele watersporters

Wil je een vergunning als individuele watersporter op de Paalse Plas? Die kan je aanvragen bij Visit Beringen, neem zeker je ID mee.

Prijs & geldigheid

Voor inwoners: gratis tot 2 vaartuigen. Niet-inwoners: 30 euro per vaartuig. Vergunningen zijn jaarlijks geldig van 1 mei tot 30 september.

Hengelsport

Wil je visvergunning? Die kan je aanvragen bij Visit Beringen, neem zeker je ID mee en algemeen visverlof mee. Visvergunningen zijn jaarlijks geldig van 1 januari tot 31 december.

Zie hier het plan van de hengelzones.

Stratenplan

Holststraat 85, 3583 Beringen