08/09 Mijnhappening

Diversiteit en verscheidenheid troef op dit multicultureel volksfeest tussen 11 en 20 uur met een kleurrijk smakendorp, optredens uit diverse windstreken en wereldse animatie voor jong en oud.

Divercité Foodmarkt

Dat Beringen met de Mijnhappening voor diversiteit kiest, is natuurlijk geen toeval. Beringen heeft immers een mooi mijnpatrimonium en mijnwerkers kwamen nu eenmaal van overal: goed voor een diverse waaier aan nationaliteiten. Ook vandaag brengen heel wat verenigingen dit multiculturele karakter naar buiten. 

Divercité snuistermartkt

Ook de verenigingen die geen eten aanbieden krijgen een mooie plaats op de mijnhappening. Op de Divercité snuistermarkt leer je ze kennen en ontdek je wat ze dan wel allemaal te bieden hebben:

Evenementenplein

Dik feest op het evenementenplein. Een variatie van Rockaybilly en Blues op het hoofdpodium. Met daarrond gezellige terrassen en leuke animatie.

Mijnbeleving

Open mijngebouwen (van Provincie Limburg)

Kom de sfeer opsnuiven in dit indrukwekkende monument. Duizenden mijnwerkers gingen er dagelijks aan de slag. Tijdens de Mijnhappening is het uitzonderlijk gratis open voor het grote publiek (11u30 tot 18u). Je wandelt doorheen de indrukwekkend grote badzaal, ervaart de spanning voor de afdaling in de ondergrond en hoort hoe vernuftig het bedrijf gerund werd.  Voor de kinderen zijn er onderweg toffe activiteiten en voelen ze zich voor 1 dag zelf een mijnwerker. Gratis toegang!

Mijnmuseum

Bezoek het Mijnmuseum en ontdek het boeiende verhaal van de mijngeschiedenis in Limburg. Het Mijnmuseum is te bezoeken aan een tarief van 4 euro per persoon.

Erfgoedwandeling be-MINE

Een gids neemt je mee naar het hoofdgebouw (United Experts), de elektriciteitscentrale (De Turbien), de gerestaureerde kolenwasserij en de herbestemde ruimtes in het badzalengebouw (school Straf!).

Prijs: gratis
Duur: ca. 1 uur
Start: aan het hoofdgebouw (United Experts) op het evenementenplein (net voorbij het podium)
De rondleidingen starten om ...

Todi

Kinderspeelzone sporenplein

Ravotten en uitleven doen kinderen aan het sporenplein. Hier vind je de coolste hindernissenattracties en springkussens!

Kunst- en ambachtenmarkt

Schrijf je hier in voor de kunst- en ambachtenmarkt.

Hockey-demo

Alpamayo

Velotril

Sportoase

Shoppen Be-MINE Boulevard

Kermis